2015. november 10., kedd

Sissi Őszi Tánchét a Bethlen Téri Színházban

Eredeti megjelenés: Kultúra.hu 2014. 11. 17.

Hét nap, hét vidéki táncműhely, hét eddig még be nem mutatott előadás a budapesti hetedik kerületben, Erzsébetvárosban, a Bethlen Téri Színházban. Ismét megrendezik november 15. és 21. között a Sissi Őszi Tánchetet, közismertebb nevén a SŐT7 fesztivált.

Könyvbemutató a PIM-ben

Eredeti megjelenés: Kultúra.hu 2014. 10. 13.

A Ráció Kiadó és az MTA-ELTE Általános Irodalomtudományi Kutatócsoport közös irodalmi-történelmi könyvbemutatót tartott október 8-án, szerdán a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A frissen megjelent köteteket Fogarasi György és Dobos István irodalomtörténészek mutatták be.

Olvasási rekordkísérlet jön

Eredeti megjelenés: Kultúra.hu 2014. 10. 07.

A „Divatba hozzuk az olvasást!” kampány és az Országos Könyvtári Napok részeként közösolvasási rekordkísérletet hirdetett a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK). A szervezők október 17-én 13 órára várják a verskedvelő közönséget a Szabó Ervin térre.

A nemzet Istvánja

Eredeti megjelenés: Kultúra.hu 2014. 08. 19.

Érettségi óta folyamatosan színpadon van. Huszonkét évesen ő volt a világ legfiatalabb Jézusa, ismertségét azonban az István, a király címszerepének köszönheti. Feke Pál színész, énekes, Junior Prima és Artisjus díjas művész ma Magyarország legnépszerűbb musicalszínészei közé tartozik.

A zenés színház polihisztora

Eredeti megjelenés: Kultúra.hu 2014. 08. 12.

Egy személyben zeneszerző, dalszövegíró, színész, énekes, rendező. Ő Szomor György, a legsikeresebb új magyar musical, a Monte Cristo grófjának „atyja”. Az előadást több mint két éve játsszák töretlen sikerrel hazai és külföldi közönség előtt egyaránt. Különleges helyszínen, a Szarvasi Vízi Színház előtt beszélgettünk, ahol az előadást vízen úszó hajók, hőlégballon és tűzijáték tette izgalmasabbá.