2016. október 3., hétfő

Enikő Erasmuson - Bemutatkozás

Egy dolog van, amit ebben a pillanatban mindenképpen tudnotok kell rólam: az Erasmus program segítségével szeptemberben egy fél évre Firenzébe költöztem. Hogy miért? Legfőképpen kalandvágyból és kíváncsiságból. Szerettem volna kipróbálni, milyen külföldön élni, belehelyezkedni egy másik kultúrába. Feszegetni a határaimat, kilépni a komfortzónámból, esetleg bebizonyítani a szüleimnek, hogy ha fél évet túléltem egy vadidegen országban, akkor nem lesz bajom, ha sötétedés után érek haza.
Hogy mindeközben egyetemre járok, nyelvet tanulok, nemzetközi barátságokat kötök (remélhetőleg), és anyagot gyűjtök a szakdolgozatomhoz (ha lesz időm), az már csak járulékos haszon. 

Az Enikő Erasmuson sorozatot azért hoztam létre, hogy első kézből tudhassátok meg, milyen érzés "új életet kezdeni". Ezen kívül részletesen beszámolok az olasz "dolce vita"-ról, igazolom, vagy épp megcáfolom a híres sztereotípiákat. Bemutatom Firenzét, és az összes többi helyet, ahová ezalatt a néhány hónap alatt el fogok látogatni. Mindezt maximum közepes minőségű, de éppen ezért hiteles, általam készített képekkel illusztrálva. 

Gondolkozol rajta, hogy külföldre menj dolgozni, vagy tanulni? Kíváncsi vagy, milyen Olaszország? Tarts velem, és te is átélheted!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése